WordPress Hakkında

WordPress Nedir Ne İşe Yarar?

WordPress, dünya çapında etkin 40 milyon kullanıcıya sahip, binlerce geliştirici tarafından sürekli geliştirilen, binlerce eklenti ve temaya sahip, açık kaynak kodlu bir yazılım altyapısıdır. İçerik siteleri, firma siteleri, e-ticaret siteleri, forum siteleri dışında sektörel ihtiyaçlara uygun eklentiler ile bir çok projeye de altyapı olabilme özelliğine sahiptir. 

WordPress Hangi Ülkenin Yazılımıdır?

WordPress, Amerika Birleşik Devletleri California eyaletinde Automattic Inc. firması tarafından yönetilmektedir.

WordPress Kim Tarafından Kuruldu?

2003 yılında Matt Mullenweg ve Mike Little tarafından bir blog yazılımı olarak geliştirilmiş sonrasında 2005 yılında Automattic Inc firması markaları arasına katılmıştır.

WordPress Ne Zaman Kuruldu?

WordPress’in blog yazılımı olarak temelleri 2003 yılında atılmıştır ancak markalaşıp, dünyaya yayılmaya başlaması 2005 yılıdır.

WordPress Hangi Programlama Dili ile Yazılmıştır?

WordPress PHP, HTML, CSS ve JS programlama dillerini kullanmaktadır.

WordPress İle Neler Yapılabilir?

WordPress temelde bir içerik yönetimi (CMS ) sistemi olmasına rağmen, gelişmiş eklenti arşivi sayesinde akla gelebilecek her türlü web sitesine altyapı oluşturabilir. WordPress ile kurulabilecek siteler için ilk akla gelenler:

  • Kişisel Blog Sitesi
  • Alışveriş Sitesi
  • Kurumsal Web Sitesi
  • Portföy Sitesi
  • Forum Sitesi
  • Sözlük Sitesi
  • Bilet Sitesi
  • Eğitim Sitesi

Neden WordPress Tercih Edilmeli?

WordPress açık kaynak kodlu yapısı sayesinde, dünya çapında binlerce geliştirici tarafından geliştirilmekte ve firmalara / kişilere uygun özel çözümler ile her gün daha işlevsel hale gelmektedir.

WordPress hem kendi portalı üzerinden hem de geliştiricilerin kendilerine ait siteler üzerinden sundukları binlerce eklenti ile her ihtiyaca uygun olarak özelleştirilebilir bir yapıdır.

WordPress, eticaret sektörüne, kurumsal firma sitelerine, kişisel bloglara, rehber ve proje sitelerine uygun sınırsız tasarım seçeneği ile her beğeniye uygun alternatiflere sahiptir.

Dünya çapında yüzbinlerce geliştiriciye sahip olan WordPress yazılım altyapısı, sitenizi bir firmaya ya da kişiye bağımlı olmadan çok sayıda teknik destek alternatifi bulabilmenize olanak sağlar.